Färgfällor

Här kommer jag lägga in bilder på vanliga färgfällor som kan göra det svårt att färgbestämma rätt

Black/white/goldenagouti/golden?
Ett klippt agoutilånghår förlorar sina tickade toppar och kan se enfärgad ut. Så Rosa är goldenagouti även på rumpan.

Birk var reggad som cream/white. Jag reagerade på hans färgskiftningar på kroppen redan när han var bebis men fick höra att skinnys kunde se ut så ibland så jag tänkte inte på det mer förrän jag kollade igenom hans ungar lite efter att han gick bort.
Han fick två kullar ihop med en golden/white hona och i bägge kullarna föddes det himalaya, något som inte är möjligt med två röda föräldrar. Eftersom jag räknade fel på hur många veckor de suttit ihop så föddes första kullen när de fortfarande satt ihop så därför visste jag till 100% att det var Birk som var far till himalayorna. Alltså kunde han omöjligt vara cream/white. Jag visste att det inte berodde på mamman, hon var tydligt golden/white.
Jag visste redan sedan tidigare kullar att han var dold agouti men efter att jag skickat bilder till en annan uppfödare så uppmärksammade hon mig på en miniliten mörk fläck på insidan av ena tassen. Birk var inte cream/white utan cream/creamagouti/white! Det förklarade också hans färgskiftningar i huden som ni kan se på bilden.

Cream, buff eller golden? Bilden är lite mörkare än vad de är i verkligheten.
Jag hatar att färgbestämma cream och buff och denna bilden visar varför. Ingen av dessa töserna är nämligen buff!
Färgerna är golden (Aitlin), cream (Rufsi), golden (Ellen), golden (Maily). Hade jag inte haft deras stam så hade jag satt Rufsi som buff. Aitlin och Ellen har jag funderat på massor av gånger då de ser buff ut i vissa ljus men Aitlin kan bara vara golden med den stammen hon har och Ellen syntes det tydligt på när hon var nyfödd vilken färg hon hade.

Aitlin igen. Extremt ljus golden

Roan?
Lillys föräldrar var inte roan så därför kan hon inte vara det. Hon är zobel magpie, så hennes vita fält är egentligen inte vita utan rött som blekts till vitt. Hade hon inte varit zobel så hade hon varit brindle.

Om du får hem ett sådant här marsvin och inte har någon stam så bör du alltid räkna med att marsvinet är roan för att undvika roan-roan eller roan-dalmation parningar

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.04 | 09:17

Hej! Tyvärr har jag ingen hona till salu. Hoppas att du hittar en kompis till din tjej! Mvh Emmy

...
09.04 | 21:01

Hej! Jag söker en hona till min tjej som blivit ensam. Har du någon till salu? Ålder spelar ingen roll.
Mvh, Ulrika

...
31.10 | 13:51

Hej! Jag planerar en kull till våren med Elli som pappa och sheltiemamma som är multichampion. Där kan komma många olika pälskombinationer men ej korthår.

...
29.10 | 15:10

Hej! Undra om du har några ungar till salu nu eller om du har planer på någon kull framöver. Och i såfall vilka raser.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS