Nyheter

20/11 Nu är alla utställningsresultat inlagda. Jag har även lagt in nya bilder på Sassy och Dominik

19/11 Igår var vi på dubbelutställning i Landskrona. Dominik blev BIS pet 2 i den enà utställningen men för övriga gick det inte så bra tyvärr. Jag ska försöka få in resultaten ikväll.

Nu blir det ingen utställning förrän i februari. 

10/11 Jackie har gått bort efter några dagars sjukdom med matvägran, men trots tvångsmatning och uppvätskning hos veterinären så klarade hon sig inte :'(

 

Jag har uppdaterat avelsmålssidan

6/11 Jag har lagt in de sista utställningsresultaten, gjort lite små förändringar och lagt in några nya bilder.

Jag har också anmält till nästa utställning i Landskrona och det blir Jackie, Dominik, Trubbel, Sassy, Heffe, Trassel och Tangle som följer med.

Tova är parad med Bubble, men det är bara en vecka sedan så än vet jag inte om hon är dräktig.

31/8 Spike har tyvärr gått bort :'( Jag misstänker att det var en kombination av ålder och någon inre sjukdom för han magrade av väldigt mycket trots att han åt och de andra började mobba ut honom så han fick somna in innan han blev ännu sämre.

Vi har varit på utställning och resultaten är inlagda på marsvinens sidor men inte på utställningssidan ännu. Vi fick med oss fyra silverkort och Sassy gjorde en dundercomeback efter sin mammaledighet och blev både BIS pet 2 och Multi Guldpet!

Jag har uppdaterat och lagt in nya bilder på Heffe, Trassel, Tova och Tangle.

30/7 Jet har gått bort 

Troll har flyttat till en vän.

Den senaste utställningen är inlagd både på utställningssidan och på marsvinens presentationer

28/5 Nu har Heffe och bebisarna fått egna presentationssidor

21/5 Utställningen igår gick bra. Ballerina fick silverkort blev BIS pet 3 så nu saknar hon bara två silverkort och en till BIS-placering för att bli den första med tre multititlar! Dominik, Heffe och Trubbel fick silverkort och hederspris.

Baby har flyttat tillbaka till sin uppfödare.

 

25/4 Idag vandrade min älskade lilla Chache över regnbågsbron. Sov gott min fina tjeckiska drottning 

14/4 Stämman gick jättebra och Yokan blev BIS pet 1 :-D Han var då 69 månader gammal! Han fyller 6år i juni men är fortfarande i otroligt bra form! Han avslutar nu sin utställningskarriär med flaggan i topp med att bli BIS pet 1 på sina två sista utställningar.

Tufs, Sassys ena bebis, överlevde tyvärr inte :'( Jag försökte stödmata honom men han tynade bort trots det så troligen var det något fel på honom. 

De andra bebisarna mår utmärkt och växer så det knakar! De är riktigt busiga och härliga att ha att göra med och jag hoppas att de även kommer att få fina kroppar så de kan ställas ut med bra resultat.

Eftersom Sassy fick så många ungar har jag beslutat att Trubbel och Baby inte kommer att paras utan jag väntar till Tangle och Tova är tillräckligt gamla och då kommer någon av dem att paras med Heffe.

Den 22:e är det dags för nästa utställning!

Eftersom det är begränsat med plats för en blogg (och jag är så usel på att uppdatera) på hemsidan och min facebook är bara kan ses av vänner så har jag startat ett instagramkonto där jag kommer att lägga in bilder från marsvinens och min vardag. Än så länge finns där inte så mycket men titta gärna in där för att följa marsvinen :-) 

29/3 Som vanligt ja 🤔 Jag uppdaterar det mesta på facebook så därför blir det inte av att jag uppdaterar hemsidan. Men jag har lagt in lite nya bilder på några djur och utställningarna är uppdaterade på marsvinens sidor men inte på utställningssidan ännu.

Här har som vanligt hänt mycket. Min underbara, älskade Xíexie är död  Efter att hon dog så tappade jag väldigt mycket av min motivation till att ha marsvin överhuvudtaget. Hon var mitt allra mest älskade marsvin, till och med mer älskad än min yngsta hund och det är så fruktansvärt tomt utan henne. Jag funderade ett tag på att ge upp marsvinen, men det klarar jag inte. Jag kan inte leva utan marsvin och tyvärr hör ju döden till när man har djur. 

Men här har också kommit liv. Idag fick Sassy fem små bebisar! Två honor och tre hanar som alla troligen kommer att stanna här. Pappa är Jet. Både Bubble och Jet går ensamma då de inte kommer överens med varandra så de behöver vars en liten kompis och jag vill spara båda honorna för framtida avel. Den sista lille killen kommer att få bo med Spike till jag har beslutat om han också stannar eller om han ska kastreras och säljas.

Jag kommer att uppdatera lite på hemsidan idag, men jag tror inte att jag hinner fixa allting.

På lördag är det dags för stämman! Jag har anmält 7st!

2016

17/12 Japp! Som vanligt har jag varit dålig på att uppdatera! Men marsvinens sidor är uppdaterade, utom de nya som ännu inte fått någon presentation. Utställningssidan ska snart också vara uppdaterad.

Årets sista utställning har varit så nu siktar vi på 2017 som börjar med dubbelutställning i Kallhäll. 

Utställningarna har gått bra och Xíexie har blivit både Bästa klippta och BIS pet 1 och Dominik har blivit BIS pet 1 och Multi GuldPet :-D Det har även gått bra för Sassy och Jackie som båda har blivit GuldPet.

Jackie har fått sin kull men tyvärr dog båda bebisarna :''( Och samma dag fick fine, lille Pelle somna in då han hade fullt av knölar i halsen :''(

Nathalie är med stor sannolikhet äntligen dräktig :-D Men jag är toknervös efter vad som hände med Jackies ungar. Tack och lov så mår Jackie bra! Hon kommer inte att avlas på mer.

Jag har tingat en liten sheltiekille som kommer att flytta hit i januari. Vibys Heffe, en cinnamon agouti(?) med pälsriktningsfel på ryggen. Han är tänkt att bli avelshane och utställningsgris.

Bubble har kåserat lite och jag har lagt in en film om hur marsvinen bor.

19/10 Snart är det dags för ännu en utställning :-) Anmälda är Yokan, Xíexie, Ballerina, Jet, Jackie, Dominik, Nathalie, Trubbel och Sassy.

Det har hänt något med bildspelsfunktionen på hemsidan så marsvinens presentationer är för tillfället kaos. Det verkar vara någon sorts bugg så jag kommer inte att försöka göra något åt det tills vidare utan hoppas att hemsideskaparna hittar felet och årgärdar det. Eftersom möjligheten att skapa bildspel fortfarande finns kvar så antar jag att det inte är något som är tänkt att vara permanent så tills vidare får det vara lite kaos.

3/10 Flera av marsvinens presentationer är uppdaterade med stamtavlor, utställningar och bilder. Även utställningssidan har äntligen blivit uppdaterad.

Utställningen i lördags gick bra. Yokan blev BIS pet 1 i den ena och båda domarna var väldigt imponerade över hur fin han är för sin ålder :-D 

Nathalie blev parad 27/9 och Jackie 28/9 så nu håller jag tummarna för att de ska bli dräktiga denna gången! Om inte, så ger jag det en eller två brunster till och om de inte blir dräktiga då så är det helt enkelt inte meningen att de ska ha några ungar.

23/9 Nu har Sassy och Ballerina fått varsin presentation. De är inte klara men där finns grundläggande information och lite bilder

16/9

Nu har jag lagt in alla marsvinens utställningspresultat på deras presentationer men jag har ännu inte uppdaterat utställningssidan. Jag har däremot lagt in en ny flik under utställningar där jag skriver om hur jag förbereder mina marsvin inför utställningar.

Älskade underbara Ai har fått somna in alldeles för tidigt. Han hade problem både med tänderna och urinvägarna och då det inte fanns någon tid att få inom rimlig tid hos kunnig veterinär så valde jag att låta honom somna in. Hade han bara haft ett av problemen så hade jag handlat annorlunda men han hade så ont när han kissade att inte ens dubbel dos smärtstillande hjälpte och det gjorde att han åt sämre vilket gjorde tandproblemet akut.

Jackie var tyvärr inte dräktig så nu har jag satt henne med Dominik och Nathalie med Jet. Jag brukar aldrig vilja sära på ett fungerande hanepar men eftersom handparningar inte har fungerat så gör jag ett försök och hoppas att de ska gå att återintroduceras med varandra. Annars kommer det förhoppningsvis att födas varsin liten hanbebis de kan bo med.

Det har flyttat hit en ny gris. SCH MSCH Vibys Ballerina är en chocolate/white sheltiehona på 2,5år. Tanken är att ställa henne i pet och klippt men även naturligtvis som kelgris. Hon är lite som en ragdollkatt, när man lyfter upp henne så blir hon som en degklump som bara hänger där haha.

Jag har anmält ett helt gäng till nästa utställning som är den 1/10.

Förra utställningen gick inte så bra resultatsmässigt men vi hade riktigt roligt och det är ju det som är det viktigaste!


 

28/7 Här har hänt massor, massor, massor och jag har verkligen inte orkat uppdatera hemsidan.

Innan SM så var här kaos. Jag hade så mycket att göra att jag inte trodde att jag skulle kunna komma iväg och en vecka innan blev dessutom Ping biten av en annan hund och vi fick åka in till djursjukhuset två nätter i rad.

Älskade lilla Pruð har lämnat oss. Hon blev 7år, 8 månader och 1 dag och är därmed det äldsta marsvinet jag har ägt. Hon har bott här sedan hon föddes och tomrummet är stort :'(

När Pruð dog så blev Inari ensam. Han har ju varit till salu flera gånger men rätt hem har inte dykt upp. Men dagen efter Pruð dog så kom det upp en sökesannons efter en lite äldre kastrat, Inari åkte dit på prov och han, hans nya fruar och matte trivdes med varandra direkt och prövotiden blev ett permanent hem :-D

Xíexie har haft problem med en cysta, vätska i livmodern och urinläckage. Hon är nu kastrerad och mår mycket bättre men urinproblemen kämpar vi fortfarande med då hon har bakterier som är resistenta mot de vanliga sorterna antibiotika.

Såfin har flyttat till Allamandas marsvin i Umeå. Jag och Såfin har aldrig riktigt klickat med varandra. Vi är båda lättstressade och stressade upp varandra och kunde aldrig riktigt slappna av med varandra. Det känns tråkigt att hon har flyttat men hon har fått det superbra och kommer att fortsätta sopa banan i petclass.

Det har flyttat hit en ny liten tjej, Hill's Sassy. Hon är hur söt, orädd och mysig som helst och vi klickade direkt :-D Det är som att hon alltid har bott här trots att hon är så liten.

Jackie är parad med Dominik :-D Jag vet inte ännu om hon är dräktig men ännu har jag inte sett någon ny brunst. Hon är i så fall på dygn 16.

Jag har möblerat om bland flockarna då det har varit så mycket bråk och småtjafs mellan alla marsvinen så nu går alla honor i en jättestor hage ihop med Yokan så han kan hålla ordning på dem. Jet och Dominik kommer bra överens så de går kvar som de gjort innan. Ai och Spike har fått flytta ihop och även om de inte är helt avslappnade med varandra så verkar det som att det ska funka. Jag ropar dock inte hej ännu.

Efter SM så har jag varit helt slut och knappt fungerat överhuvudtaget så jag försöker att bara ta en dag i taget och ta hand om marsvinen och hundarna. Nu när det är så fint väder så brukar jag ta med mig marsvinen ut när det börjar bli lite svalare och så sitter vi i en park i närheten av där jag bor. De mumsar gräs som galningar och jag brukar sitta med hundarna i famnen och läsa ^.^

Jag har ett gäng utställningar att uppdatera som jag ligger efter med och så ska jag fixa en presentation på Sassy, men det får komma när jag orkar. Jag tycker om att ha en fin och uppdaterad hemsida men det är så fruktansvärt tråkigt att uppdatera den så tyvärr hamnar den efter med jämna mellanrum.


 

31/3 Snacka om att här har varit mycket sista tiden! De har varit inne och slagit ut två dörrhål till nödutgångar i marsvinsrummet så marsvinen har fått bo uppe i lägenheten några dagar. Nu har de äntligen fått komma ned till sina vanliga burar men det är en hel del kvar att göra innan allting är färdigt. När det är klart så tänkte jag lägga in bilder på hur marsvinen bor och hur mitt fina rum ser ut!

Jag har lagt in nya bilder på Jackie, Nathalie och Trubbel.

Jag har också fått iväg anmälningen till Stämman i april. Det blev Trubbel, Dominik, Nathalie, Såfin, Xíexie, Ai och Yokan som ska få göra en liten comeback. Jag ska ställa Nathalie i ras för första gången vilket är väldigt nervöst.


 

13/3 Jag har lagt in ett gäng nya bilder på Jet. Han har blivit riktigt snygg nu när han är så gott som vuxen!


 

6/3 Jag har lagt in resultaten från den senaste utställningen både på utställningssidan och marsvinens sidor. Det gick mycket bra!!


 

20/2 Nu har Nathalie fått en snabbpresentation på marsvinssidan.

Pruð har skrivit ett inlägg på kåserisidan.

Resultaten från årets första utställning är inlagda.

Jag har också anmält till dubbelutställningen i Landskrona. Det blev ett helt gäng så det blir mycket att göra!

Jag har bestämt att Inari kommer att flytta om rätt hem dyker upp. Så om du säker en snäll, vacker och lugn kastrat, tveka inte att höra av dig!


 

11/1 Då var det ett nytt år igen!

De sista utställningarna finns inlagda och det finns nya bilder och ny information på Dominiks och Trubbels presentationer.

Bubbel har flyttat och heter numera Bonnie. Det ska bli kul att få träffa henne på framtida utställningar.

Här har flyttat in en ny liten gris. Polka Pigs Nattmara är en lilac otter ch-teddy som här har fått namnet Nathalie. Hon har inte fått någon presentation ännu, det kommer om ett tag.

Nu börjar det bli dags att förbereda inför årets första utställning! Anmälda är Chachel, Inari, Ai, Xíexie, Mira, Såfin, Dominik och Trubbel.


 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.04 | 09:17

Hej! Tyvärr har jag ingen hona till salu. Hoppas att du hittar en kompis till din tjej! Mvh Emmy

...
09.04 | 21:01

Hej! Jag söker en hona till min tjej som blivit ensam. Har du någon till salu? Ålder spelar ingen roll.
Mvh, Ulrika

...
31.10 | 13:51

Hej! Jag planerar en kull till våren med Elli som pappa och sheltiemamma som är multichampion. Där kan komma många olika pälskombinationer men ej korthår.

...
29.10 | 15:10

Hej! Undra om du har några ungar till salu nu eller om du har planer på någon kull framöver. Och i såfall vilka raser.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS