Om satin och satinsjukan

Uppdaterad 2012

Satin är ett hårlag som ger pälsen en metallisk glans. Det finns inom alla raser och hårlag i större eller mindre omfattning, även petmarsvin kan vara satin. Dock var det vanligare inom vissa linjer och raser, hos korthår var det tex vanligare hos goldens (self, crested, roan mfl) och hos långhår var det nästan som att pe (pink eyed) och satin tidigare gick hand i hand, inte för att färgerna på något sätt hör ihop med satin genetiskt , utan för att man avlat in satin från många håll inom just de färgerna.

Det fanns 3 godkända satinraser och det var satin, satincrested och satinsheltie. Att det fanns en ras som heter rätt och slätt satin kan vara väldigt förvirrande eftersom även hårlaget heter satin, därför brukar man alltid skriva satin+ vilken ras på alla marsvin som inte är själva rasen satin, tex satinrex, satincoronet, satinpet osv.

Från och med 1 januari 2014 så blir det totalt registreringsförbud och utställningsförbud inom SMF, undantaget petklass, för alla varianter av satin!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

jeanette johannesson | Svar 08.07.2017 06.07

Hej undra om det fel på denna marsvins unge

Emmy Stenvall 08.07.2017 20.23

Det finns ingen bild men jag har sett honom på facebook och ja, han är satin

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.06 | 22:17

Hej! Tack för ditt meddelande!

...
07.06 | 11:07

Hej! Yohnny mår inte så bra. Har förstått att du ville veta om hans hälsa. Är inte så glad för att skriva här inför alla. Kan du maila mig?

...
21.02 | 23:08

Hej! Du kan se vilka hus som finns just nu genom att gå in på Lyans marsvinssaker på facebook

...
21.02 | 17:51

Alla som bryr sig om sina djur ser till att de slipper att lida. En satin kan leva ett fullvärdigt liv till sjukdomen bryter ut

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS